toetje.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Natuurlijk
  Het is natuurlijk niet altijd feest in mijn leven. Mocht u dat wel denken.
  Ik heb vrienden die dat soms wel denken namelijk. Die me bellen of sms'en om iets af te spreken en dat ik dan weekenden achter elkaar al afspraken in mijn agenda heb staan. Of die vragen hoe het gaat en dan verbouwereerd luisteren naar mijn verhalen over uit eten, blogmeeting, dagje sauna, tafeltenniscompetitie, verjaardagfeestje, theatervoorstelling en meer. Of ik wel eens thuis zit, vragen ze dan. Vaak genoeg natuurlijk. Maar ja, verzin maar eens een boeiend verhaal over Ik zat op de bank met mijn laptop op schoot. Daar valt weinig over te vertellen.
   
  Maar goed. Naast al die uitstapjes en feestjes doe ik ook nog gewone dingen. Werken bijvoorbeeld. Zo'n 28 uur per week. Kinderen naar school brengen en weer halen. Boodschappen, koken, rekeningen betalen, douchen, tandenpoetsen, stofzuigen, kaartjes schrijven, naar de tandarts gaan, de w.c. poetsen, de katten eten geven, een beetje zappen en surfen tegelijk en meer van dat soort dagelijkse dingen. Daar gaat best veel tijd in zitten. En veel energie.
   
  Die energie lijkt de laatste tijd een beetje op. Waar ik vroeger na een dag van alles nog gerust een paar uurtjes werkte in de avonduren, kom ik nu amper nog in actie zodra de kinderen op bed liggen. Ik geniet me suf hoor, van de leuke dingen als verjaardagspost en midgetgolfen met vrienden, maar als het rustig is, merk ik dat ik moe ben. De tranen zitten hoog, ik voel me ietwat dipperig, ik slaap slecht doordat ik last van kriebelhoest heb, loop al dagen rond met een snotterneus, bezorg de buren overlast met mijn luide niesbuien en voel me soms een bejaarde in het lijf van een vlotte veertiger. "Alsof ik een berg oploop, terwijl alle anderen met de stoeltjeslift naar boven gaan" schreef ik ergens anders "ik geniet wel van het uitzicht en al het mooie om mij heen, maar het is een zware reis".
   
  Mijn dagelijkse portie frisse lucht, beweging, fruit, groente en vezels ten spijt voel ik me dus niet echt super. Daar word ik niet gezelliger van. Een vriendin las mijn relaas en opperde "Heb jij niet gewoon hooikoorts?".
   
  Ik weet het, hooikoorts kun je gewoon zomaar krijgen. Dus dat ik al 40 jaar hooikoortsvrij door het leven ging, zei helemaal niets. Wie weet kreeg ik deze aandoening nu gewoon gratis en voor niets cadeau voor mijn 41e verjaardag?
   
  Ik googlede op de symptomen van hooikoorts.
  loopneus - Check
  niesbuien - Check
  kriebelhoest - Dubbelcheck
  jeukende, branderige en tranende ogen - Check
  gezwollen en rode ogen - beetje Check
  branderige keel, keelpijn - Neuh
  hoofdpijn - Jep
  vermoeidheid - Check!
   
  Hmmm.
   
  Ik zit nog een beetje in de negeerstand, hoop dat ik gewoon een fikse verkoudheid heb opgelopen die over een paar dagen helemaal voorbij is. Want dit cadeautje laat ik natuurlijk graag aan mij voorbij gaan. Ik hou van de natuur, maar niet als ik daar opeens allergisch voor ben!

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl