toetje.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Huh?
  Aan het eind van een drukke werkdag, die ik voornamelijk typend op mijn laptopje heb doorgebracht, fiets ik naar de gastouder die elke dinsdag de kinderen van school haalt, zodat ik die dag tot vijf uur door kan werken. Halverwege, op een fietspad aan de rand van een woonwijk word ik ingehaald door een jonge vrouw. Ze heeft een sigaret in haar rechterhand en inhaleert relaxt als ze me voorbij rijdt. Ietwat verbaasd kijk ik naar na als ze in korte tijd een grote voorsprong neemt. 

  Huh?

  Ik mag dan wel niet een erg sportief mens zijn, fietsen kan ik redelijk goed. De enige echte spieren die ik heb zitten in mijn kuiten. Gelijk het enige lichaamsdeel dat dik is door spieren in plaats van door vet, te danken aan zes jaar lang dertig kilometer per dag fietsen. Op schooldagen dan, want mijn middelbare school was 15 kilometer fietsen langs ellenlange weilanden. Dus hoe kan het dat deze dame, die echt niet harder of vaker lijkt te trappen dan ik doe, mij zomaar voorbij scheurt?

  Ik zet mijn versnelling hoger en duw mijn trappers nog harder naar beneden. Dit kan ik niet over mijn kant laten gaan natuurlijk. Ik zou toch sneller moeten kunnen fietsen dan iemand die al fietsend een sigaret rookt? De afstand tussen haar en mij wordt maar langzaam kleiner. Ik begin te zweten en lichtjes te hijgen. Ik sjees ondertussen op grote snelheid over het fietspad. Mijn concurrente die niets weet van onze wedstrijd fietst de rotonde over. Even vrees ik dat ze een andere kant op rijdt dan waar ik moet zijn, maar ze neemt dezelfde afslag als ik een paar seconden later neem. Ik ploeter stug door. Vlak voordat ik het fietspad moet verlaten haal ik haar bijna in. Bijna hè, maar niet helemaal. Hard hijgend en met een knalrood hoofd ben ik gelukkig net dichtbij genoeg gekomen om te zien dat zij op een elektrische fiets rijdt. Ik sta nog te puffen als ik aanbel bij de gastouder. Mijn batterij is even helemaal op.
   
   
   
  p.s: dit blogje plaatste ik dinsdagavond op vrouwonline. *opschepmodus aan* Heb je daar dit blogje ook al gelezen? => http://www.vrouwonline.nl/weblog/margjes_blog/7851/stil  Best beetje trots op namelijk! *opschepmodus uit*

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl