toetje.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  gEInig
  Elke woensdag is het weer een verrassing. Zit ik met één, twee, drie of vier kinderen aan de lunchtafel. Meestal is Lief ook thuis, want in normale weken is woensdag zijn 'pappadag'.
   
  Sorry voor iedereen die niet tegen deze term kan. Wij gebruiken doorgaans ook thuisdag. Maar sinds hij ook regelmatig thuiswerkt, is die term niet meer handig. Want tijdens een thuiswerkdag is ie dus eigenlijk aan het werk en niet de eerstverantwoordelijke op gebied van opvoeding, aandacht, voeding en huishouding. Op 'pappadagen' wel, dan kan ik dus vanachter mijn laptop alle vragen en verzoeken beantwoorden met "Ga maar naar Pappa, vandaag is hij degen bij wie je moet zijn." (Hartstikke handig, nu moeten we nog even zorgen dat Lief dat zelf ook wat meer doorkrijgt en er niet van uitgaat dat mijn aanwezigheid thuis betekent dat ik alle thuisdingen ook doe, want dan komt mijn werk nooit af!).
   
  Maar goed. Soms gaan de kinderen ergens spelen en staat Lief of ik voor Piet Snot op het schoolplein. Soms kom je met één kind thuis, soms met vier, als ze allebei een speelkameraadje meenemen. Vandaag kwam Oudste niet mee terug, maar Jongste wel. En die had vriendje K. meegenomen. Om half één dekten we de tafel voor 5 personen (want mijn vader is ook nog steeds aan het klussen hier in huis). Terwijl de mannen de tafel dekten, dook ik de keuken in. "Wie wil er een gebakken of gekookt ei" riep ik vanachter het fornuis. Lief herhaalde de vraag en inventariseerde de wensen. Mijn vader, de twee kinderen en ik wilden een gekookt ei, Lief wilde graag een gebakken. Een minuut of zes later zaten we aan tafel en bracht ik de eieren.
   
  -jeeeeeeeemig, wat heb ik weer een lange aanloop nodig zeg om tot dit moment te komen. Mijn hemel, ik moet echt eens leren to the point te komen-
   
  Affijn. Lief at zijn boterham met gebakken ei, en alle anderen kregen een eierdopje met een gekookt eitje. Vriendje K. keek enigszins beteuterd naar zijn ei. Ik haalde zout en wat lepeltjes en liep terug naar de meute. Toen ik aan tafel zat en mijn ei begon te doppen maakte K. de volgende hilarische opmerking (later werd het nog leuker, maar dat vertel ik later nog wel). Affijn, K. zegt dus; "Wij pellen altijd het ei eerst en koken 'm dan plat".
  Ik moest erg lachen, want snapte meteen wat ie bedoelde.
  'Zeg K." vroeg ik "toen je zei dat je een gekookt ei wilden, bedoelde je dan een ei zoals de pappa van Jongste aan het eten is?".
  Lief toonde zijn gebakken eitje.
  Ja, dat bedoelde K. inderdaad. Eerst het ei pellen en dan plat koken. Bakken dus.
  K. leverde zijn netgekookte eitje in. Die zou ik morgen wel op een broodje ham doen (lekker!) en ik bakte een nieuw eitje voor K. Hartstikke plat dat ei, helemaal blij die K.
   
  Later die middag zat ik achter mijn laptop aan de eettafel. Lief heeft net limonade ingeschonken voor de jongens en ze eten berenkoekjes. K. kijkt naar mij en de laptop en zegt dan; "Weet je, wij hebben filmpjes op onze computer. Weet je waarover?"
  Ik heb geen idee, dus geeft K. zelf maar antwoord: "Over blote tieten!". Ik antwoord iets in de trant van Zo, jee, heus joh en K. gaat door "Ja, en over blote billen".
   
  Dus.
   
  Daarna gaan ze voetballen. Buiten. Het wordt 7-3, maar ik snap niet precies voor wie.
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl