toetje.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  De boer van de duizend koeien en de bedrogen brievenschrijfsters
  Ik vond Adele al mooi toen ze nog amper bekend was, en ik vind het zo fijn voor haar dat het zo goed gaat met haar plaat- ehm, cd-verkoop. Heerlijk dus dat ik haar liedjes overal hoor en ze in lekker veel tv-programma's en in veel blogs voorbij komt. Ik twitterde het deze week al. Ik zou Adele willen zijn. Zo jong. Zo'n talent. Zo'n uitstraling. Zo'n stem. Wauw. Maar goed, ze had mijn dochter kunnen zijn, bedacht ik toen. En daardoor raakte ik bijna in een midlife crisis. Stomme Adele.
   
  Op zondagavond tussen twintig over acht en twintig over negen heb ik echter even geen tijd voor Adele. En ook niet voor mijn midlifecrisis. Ik kijk dan vanaf mijn bank naar boeren. Of, specifieker gezegd, ik kijk naar boeren die een vrouw zoeken. Of, specifieker gezegd; ik kijk naar een boer die een baarmoeder zoekt, ik kijk naar een boer die een vleeseter zoekt, ik kijk naar een boerin die een medewerker lijkt te zoeken, ik kijk naar een boer die volgens de goegemeente een schoonmaakster zou moeten zoeken en ik kijk naar een boer die de spelregels van het tv-programma aan zijn boerenlaars heeft gelapt.
   
  Gelukkig zat die laatste er ook bij. Want echt, ik had net tegen Lief gezegd dat het deze week wel een heel saaie aflevering was en toen begon het spannende verhaal van stoute boer Richard.
   
  Die stoute stoute Richard toch. Zouden de deelnemende boeren en boerinnen geen contracten hebben ondertekend voordat ze mee mochten doen aan het programma? Want Richard heeft dus in de periode tussen de speeddate en het eerste uitje met de vrouwen die hij na die speeddate uitkoos al contact opgenomen met Annemiek. Zonder dat de Kro of Yvon er van af wist, belde hij haar op en reed hij naar haar toen. Om, buiten het zicht van de camera's miljoenen kijkers, thee te leuten en door het bos te wandelen en haar zijn liefde te verklaren. Want haar 'big smile' had bij die speeddate zo'n grote indruk gemaakt dat hij meteen wist; dit was zijn Ware. Beetje jammer dat al die andere dames dat niet wisten en nog hard probeerden indruk te maken op deze man die zegt niet van spelletjes te houden, maar ondertussen wel het spelletje van Boer zoekt vrouw meespeelde. Vol verwachting kwamen Heidy en Susan naar de boerderij in Duitsland; wie weet zouden boer Richard kunnen verleiden en nog lang en gelukkig samnen kunnen leven. Dat hun sprookje al bij voorbaat een slecht einde had, dat wisten ze niet.
  En Annemiek kwam ook naar de boerderij. Als de laatste prinses die op het bal aankwam, want ze moest die dag nog werken. Dat vonden "we" toen allemaal nog vaag. Een dag later op de boerderij aankomen? Daarmee verspeelde ze toch haar kans om indruk te maken op Richard? Daarmee gaf ze toch die andere twee boerinnen-in-spé een enorme voorsprong om de Boer van de duizen koeien te verleiden? Nu weten we dus waarom zij daar niet bang voor was; Boer Richard had haar al  stiekem een glazen laarsje laten passen!
  Beetje jammer dat het hele verhaal wordt uitgesmeerd over meerdere afleveringen, nu weten we nog niet hoe het verder gaat met de stiekeme boer, de prinses met het glazen laarsje en de twee bedrogen brievenschrijfsters. Maar waarschijnlijk is dat omdat het hele gebeuren daar in Duitsland dus al na twee dagen voorbij was!
   
  Goed. De rest van de uitzending was nogal saai dus, zoals ik al zei. Een korte samenvatting:
  - Johannes mocht op de valreep nog de poes van Annemarie aaien
  - Gijsbert maakt al net zo'n chaos van zijn zinnen als van zijn boerderij; hij maakt niets af!
  - Ksenia flirt er op los op de trekker (maar goed, heel twitterland weet al dat zij en Marcel ondertussen samenwonen, dus daar is niets spannends meer aan)
  - Frank doet pedicures. Hartstikke leuk natuurlijk, een man die dat kan.
  - Yvon droeg een rode pet en had rode koontjes toen ze boer Richard vertelde dat het geen spelletje is.
  En wij allemaal maar denken dat het dat juist wel was. Een groot spel om de kijkcijfers.
   
  Tot volgende week!

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl