toetje.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Boerin zoekt werknemer en Zak aardappels zoekt romantiek
  (speciaal voor Sophieke)
   
  Ondertussen wordt er in huize Toet druk doorgeklust. Terwijl wij al wennen aan de dixie in de voortuin en ons er niet voor generen dat heel de buurt ons toiletritme leert kennen, wordt het toilet in huis steeds mooier. De vloer ligt er in, de helft van de wanden is al betegeld, de extra muur waar het zwevende toilet aan komt te hangen is geplaatst.

   

  Ook vandaag is mijn vader er weer te klussen. Tijdens de lunch vertelde hij dat het gisteravond eng rustig was op straat. Lege straten, weinig tot geen verkeer. Logisch natuurlijk, want bijna iedereen zat thuis voor de buis te kijken naar boeren die keuzes moesten maken. Terwijl ik moest kiezen tussen een mandarijn of een stuk appeltaart bij mijn kopje thee, moesten sperMarcel, Groezelige Gijsbert en AdhdAnnemarie kiezen welke logee haar of zijn koffers kon gaan pakken.

   

  Vergeet het strand, het bos of een hekje aan de rand van het weiland bij zonsondergang; het nieuwste romantische plekje om even samen te zijn is een berg aardappels. Marcel nam zijn vrouwen de zetmeelheuvel mee op om eens te polsen of ze al verliefd op hem werden. Van Sonja wist hij dat natuurlijk al. Die had bedacht dat ze het liefst vandaag al de verhuiswagen zou willen bestellen om haar spullen en kinderen bij Marcel af te leveren, zodat ze vanaf nu iemand had die voor haar zou zorgen en ook nog eens voor de rest van haar leven dagelijks in die supersonische douche mocht douchen. Maar verhuisbedrijven zijn moeilijk bereikbaar op zondagavond en Marcel bleek niet zo gecharmeerd te zijn van de manier waarop zij hem tot het einde van de aardappelberg and beyond wilde volgen. Dus ze mocht haar koffers pakken. Wat ze met tranen in haar ogen deed. Ze begreep het niet. Heel twitterland was ook verbaasd. Zodra Sonja in de trekker haar liefde verklaarde aan de boer van haar dromen was bijna iedereen het er over eens; dat was een slimme en berekende zet van onze Son. Want Marcel zou zeker weten eieren voor zijn geld kiezen en dus absoluut kiezen voor iemand die bij hem wilde blijven. De hele #bzv timeline stond er vol mee; Son was binnen en de kans was groot dat Marita het aardappelveld zou moeten ruimen. Nadat Marcel in de trekker bij iedereen voor de buis voor een wegtrekker zorgde door te zeggen dat ie al gehoopt had dat er een meisje zou reageren wiens man was overleden (Pardon???) en hij vervolgens baarmoeder Sonja naar huis stuurde, wist ik het zeker. Die Marcel is niet zo dom als wij denken dat hij is. Hij snapt het helemaal. Met zijn gedrag en uitlatingen is ie De Hit op twitter, fora en bij DWWD. Ik verdenk hem ervan stiekem homo te zijn. Nadat hij geen enkele keuze heeft kunnen maken bij Boer zoekt Vrouw en de vrouwen uit pure ellende zelf opstappen nadat hij weer eens iets fouts of raars heeft gedaan, belt hij Arie Boomsma en zien we hem als deelnemer aan het programma Uit de kast. Het zou me niets verbazen als Marcel ooit als peuter al eens meedeed aan het programma Achterwerk in de kast en toen zijn liefde voor t.v. ontdekte. Sinds die tijd zint hij al op nationale bekendheid. Dat is gelukt. Bijna vijf miljoen mensen kennen hem nu. Hij is er klaar voor; fabrikanten van boxershorts, douchecabine’s of de producenten van Aardappel Anders mogen hem bellen. Hij speelt graag mee in reclamespotjes!
   

   

  Het is gewoon sneu voor de andere boeren. Die houden met z’n vieren nog maar de helft van de timeline op twitter over. Annemarie die haar boeren nu alvast duidelijk laat merken dat ze later, mochten ze met haar gaan samenwonen, niet hoeven te rekenen op een vluggertje in de ochtend (“ik heb ’s ochtends maar tussen de melk en de stremsel maar een half uur om te ontbijten en om te kleden”) terwijl ze een paar gemagnetronde boterhammen op hun borden werpt, is ondanks de aandacht die Marcel op twitter heeft, ook best een tweetkoningin. Het lijkt er, volgens de twitteraars die aangeven dat ze tot nu toe heel andere ideeën hadden bij een “kaasmeisje”, op dat ze meer op zoek lijkt te zijn naar een nieuwe werknemer, dan naar iemand om mee te ‘trouwen en van te houwen’. Ze is meer iemand van ‘onbehouwen’. Want echt, hoe zij met de mannen omgaat, daar kunnen wij geen kaas van maken. Ze krijgt het voor elkaar om één van de logerende boeren te laten zeggen dat hij het wel jammer vindt dat ze niet wat geïnteresseerder in hen is. Een boer die vindt dat er wel wat meer emotie getoond mag worden. Dat is knap, als je dat voor elkaar krijgt! Annemarie kijkt haar boeren niet aan, en aanraken zit er al helemaal niet in, aldus een teleurgestelde logee. Het enige wat de mannen mogen aanraken is de biologische kaas. Daar krijgen ze dan wel een nieuwe schort met sluikreclame voor om. Maar de boeren houden vol. Zelfs die rondvliegende boterhammen en een met volle mond pratende Annemarie die als een adhd’er kaas staat te vissen, schrikt hen niet af. Misschien dromen ze toch nog van Annemarie in een kaasmeisjesoutfit?
   

   

  Dat Berber blijkbaar niet was geschrokken door de felle reactie van Frank op haar vegetarische levensstijl en niet zelf een keuze maakte, voordat Frank er voor koos haar te laten gaan, verbaasde ons allen. Totdat we op twitter bedachten dat het waarschijnlijk handiger was dat ze nog een nachtje bleef en een lift van Yvonne in haar busje te krijgen dan dat ze zelf met haar koffer op het station moest zien te komen met de kans dat er ‘s avonds laat helemaal geen trein meer naar haar woonplaats zou rijden. Berbertje moest hangen, maar hield de eer toch niet aan zichzelf. Zou Frank dan als de camera’s niet draaien leuker zijn dan wij nu zien? Want heel gezellig zag het er niet uit daar in die stal; de dames mochten weer eens uiers smeren nadat ze een sneer hadden gekregen dat ze zo laat waren en Frank ging zijn kantoor in. Om na te denken ofzo. Maar ik denk dat hij gewoon lekker in zijn eentje een potje wilde patiencen op de pc, na het klaverjassen met de dames de avond daarvoor. Ik voorspel dat ook Frank (net als Richard en Annemarie) geen relatie overhoudt aan dit programma!

   

  Nadat ik had gezien hoe het bij Richard ging in de koeiencarroussel en de mallemolen van zijn leven en dat het bij Gijsbert op zijn erf ongeveer net zo’n zooi is als in mijn tuin, kroop ik weer gelukkig achter mijn laptop vandaan. De tv mocht uit. Twitter ook. Al bleef het nog lang gezellig in de #bzv timeline…

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl